Witbalans

Kleur van het licht De witbalans is vaak een lastig onderdeel van de fotografie. Het heeft alles te maken met de kleur van het licht. Elke lichtbron, ook daglicht, heeft een eigen kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur wordt aangeduid in graden Kelvin. Daglicht is meestal rond de 5000-5500 graden Kelvin maar kan variëren, afhankelijk van het tijdstip […]

Om deze post te kunnen zien heb je een Half jaar toegang nodig

Kleur van het licht De witbalans is vaak een lastig onderdeel van de fotografie. Het heeft alles te maken met de kleur van het licht. Elke lichtbron, ook daglicht, heeft een eigen kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur wordt aangeduid in graden Kelvin. Daglicht is meestal rond de 5000-5500 graden Kelvin maar kan variëren, afhankelijk van het tijdstip […]
Om deze post te kunnen zien heb je een Half jaar toegang nodig
Avatar
Geschreven door
Simone van den Berg

Simone is de oprichter van de foodfotografieschool en werkte mee aan meer dan 60 kookboeken, fotografeert voor merken, restaurants en cateringbedrijven. Daarnaast geeft ze al meer dan 8 jaar workshops op het gebied van foodfotografie en besloot al die kennis te vergaren op de foodfotografieschool.

Bekijk alle artikelen