It’s a cheesy business

Donkere fotografie

Het is een trend: het maken van donkere foto’s. En ook wel met goede reden, want ik ben er zelf ook fan van. Niet altijd. Ik werk heel sterk met de seizoenen als ik voor mijn eigen blog aan het werk ben. Donker in de herfst en winter, licht in de lente en zomer. Maar dat is natuurlijk maar een regel die ik mijzelf heb opgelegd. Ik wijk er overigens van af, al naar gelang het me uitkomt.

Neem deze foto maar als uitgangspunt. We maakten die voor een klant die – je raadt het vast – in de kaashandel zit en is een van mijn favorieten van de shoot. Het was midden in de zomer en de mussen vielen dood van het dak door de hitte. Toch een donkere foto. Ten eerste natuurlijk omdat de klant dat graag wilde en ten tweede omdat het heel goed bij het onderwerp paste.

Onthoud ook dat donker niet betekent dat je geen licht op je onderwerp hebt. Er is donker en er is donker tenslotte. In de les over  basisfotografie – donkere foto’s geef ik vast een introductie waar je op moet letten. En er volgt binnenkort meer! Wil je niks missen? Word dan lid van onze online community 🙂

Ja graag!
Avatar
Geschreven door
Simone van den Berg

Simone is de oprichter van de foodfotografieschool en werkte mee aan meer dan 60 kookboeken, fotografeert voor merken, restaurants en cateringbedrijven. Daarnaast geeft ze al meer dan 8 jaar workshops op het gebied van foodfotografie en besloot al die kennis te vergaren op de foodfotografieschool.

Bekijk alle artikelen
Laat een comment achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .