Tips shoot

Forums Algemeen Tips shoot

Dit onderwerp bevat 2 antwoorden, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Avatar Simone van den Berg 10 maanden, 1 week geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #875
  Avatar
  Tanja Sarac
  Bijdrager

  Hi allemaal,

  Mijn naam is Tanja ik ben 31 jaar en een klein jaartje bezig met food fotografie.

  Als freelancer onder SMAAK. fotografeer ik voornamelijk voor restaurants, erg leuk maar af en toe ook een enorme uitdaging als het gaat om licht….

  Ik werk met een Fujifilm XT1 en een statief. Nu in de winter het sneller donker is heb ik vaak een uitdaging en is fotoshoppen ook geen optie (dit doe ik overigens in Lightroom).

  Alle tips zijn welkom!! Aanstaande vrijdag heb ik een shoot voor de nieuwe lunch en diner kaart bij https://www.grandcafevanbuuren.nl/ en https://www.pakhuisleiden.nl/

   

  Zo krijg je een beetje een idee in welke ruimte de shoot plaats vindt 🙂

  Liefs, Tanja

   

 • #876
  Avatar
  Simone van den Berg
  Sleutelbeheerder

  He Tanja,

  Wel leuke locaties hoor zo op het gezicht! Ja in de winter kan het een uitdaging zijn maar op zich is het meestal wel goed te doen totdat het donkerder wordt ’s middags. En een donkere foto fotoshoppen is sowieso geen goed idee… 🙂

  De tips die ik je mee kan geven zijn waarschijnlijk tips die je al doet maar just in case:

  • Neem een goed stevig statief mee en een ontspankabel. Je sluitertijden zijn waarschijnlijk lang en uit de hand fotograferen is geen optie in deze tijd van het jaar.
  • Zorg dat omringende lichten uit zijn in de zaak. Je krijgt snel een gelige gloed als er teveel licht in de zaak aanstaat.
  • Zorg dat je een rustig hoekje met een raam hebt en een tafel en laat daar de gerechten heen brengen. Liefst natuurlijk een raam zonder direct zonlicht.
  • Neem een reflectiescherm mee om schaduwen op te lichten (ik gebruik zelf meestal piepschuim)
  • Camera op de M stand en zorg dat je niet teveel onderbelicht. Dat wordt in Lightroom ook niet mooier als je dat vervolgens op gaat lichten.
  • Als er teveel licht vanaf het raam komt op een verder donkere plek dan kan het handig zijn om ook een diffuser mee te nemen. Op die manier balanceer je het licht links en rechts beter uit.

  Nou dat waren even de meest voor de hand liggende tips maar hoop dat je er iets aan hebt!

  Succes!

  Simone

 • #900
  Avatar
  Simone van den Berg
  Sleutelbeheerder

  He Tanja

  Hoe is je shoot gegaan? Ben benieuwd hoe het is verlopen!

  Groetjes

  Simone

Je moet ingelogd zijn om te antwoorden op dit onderwerp