Automatisch scherpstelpunt uitzetten

Forums Algemeen Foodfotografie Automatisch scherpstelpunt uitzetten

Weergave van 1 genest antwoord
 • Auteur
  Berichten
  • #863
   AvatarEmma
   Bijdrager

   Hallo allemaal,

   Ik heb net zitten lezen over scherpstellen en zag daar dat je het automatisch scherpstelpunt het beste uit kunt zetten. Weet iemand hoe ik dat moet doen bij een Canon EOS 700D?

    

   Groet,

   Emma

  • #869
   AvatarSimone van den Berg
   Sleutelbeheerder

   He Emma! Er zijn meerdere manier om het uit te zetten. Altijd beetje lastig in tekst uitleggen maar ik ga het proberen. Aan de achterkant van je camera zitten rechts bovenin twee kleine knopjes. Het linkerknopje daarvan heeft een soort vierkantje met puntjes. Dat zijn de scherpstelpunten. Als je daar op drukt en tegelijkertijd in je viewfinder kijkt zie je de puntjes oplichten. Je kunt nu door aan het wieltje te draaien de punten veranderen. Als ze allemaal branden, kiest je camera het punt. Door het middelste punt te selecteren heb je dat verandert. Is jouw camera een touchscreen of is dat een versie later?

    

   Via het menu kun je ook nog selecties maken voor de autofocus al weet ik even niet uit mijn hoofd welke opties je daar hebt. Maar laat maar even weten of het lukt. Zo niet dan zoek ik het even op. Ik heb geen 700D maar wel een 100D dus die werkt ongeveer hetzelfde. Ligt nu in de studio maar dan probeer ik het morgen even uit.

Weergave van 1 genest antwoord
 • Je moet ingelogd zijn om te antwoorden op dit onderwerp