Feast for the eyes expositie

Museum

Ik moet misschien eerst even beginnen met vertellen dat ik geen grote fan ben van musea in het algemeen maar toen ik hoorde dat er in het Foam een expositie was over de geschiedenis van foodfotografie… ja toen moest ik natuurlijk wel even een bezoekje brengen.

Oude weight watchers receptkaarten

De toegang om Foam binnen te komen is € 15,- per persoon. Nu maakt me dat niet zoveel uit als iets echt de moeite waard is maar daar zat m nou net het probleem. De expositie is klein en beslaat drie ruimtes die weer onderverdeeld zijn in drie thema’s. En ja er hangen best grappige foto’s zoals al die oude recept kaarten van de weight watchers. Dat is leuk om te zien en daar zijn er meer van. Maar een groot gedeelte van de expositie is ook met het soort foto’s dat je hieronder ziet. Ik bedoel… echt? Waarom hang je dat op? Als het om het tijdsbeeld gaat dan zijn er betere foto’s. Dit soort foto’s zaten thuis in ons familie album, niet aan de muur van een museum.

Maar ook dit soort wanstaltige foto’s…

Dat vind ik dan jammer. Ook jammer vind ik het dat er geen moderne stukken bij zitten. De foto’s die wel onder de noemer recent mochten vallen waren geinspireerd op de jaren 70 en daarmee dus gewoon weer ouderwets. Ik snap dat foto’s zoals wij die maken er niet thuis horen, die zijn te commercieel maar er zijn meer dan genoeg fantastische foto’s die er wel thuis hadden gehoord maar dus ook jammerlijk ontbraken.

De moeite waard?

Ik weet dus ook niet zo goed wat ik er nu van moet zeggen: het is best leuk om te zien maar sommige foto’s hadden er niet bij gehoord en andere foto’s ontbraken. Foto’s uit oude kookboeken zijn altijd hilarisch om te zien maar die heb ik thuis ook in de kast staan (ik verzamel oude kookboeken) dus als je dat leuk vindt dan is het een aanrader.

De geschiedenis van de food fotografie? Dat vond ik het eigenlijk niet. Niet compleet in ieder geval. Jammer, ik vond het toch wel een gemiste kans!

Bij bovenstaande foto moest ik dan weer een beetje denken aan eentje die ik jaaaaren geleden maakte.. 😉 Nou ja lijkt er niet op natuurlijk maar ook kleurig en met fruit… 😉

Anyway, als je nog naar de expositie wilt dan kan dat nog tot 3 maart. Misschien wel leuk is dat er diverse workshops worden gegeven gedurende die periode dus check de kalender even hier

Avatar
Geschreven door
Simone van den Berg

Simone is de oprichter van de foodfotografieschool en werkte mee aan meer dan 60 kookboeken, fotografeert voor merken, restaurants en cateringbedrijven. Daarnaast geeft ze al meer dan 8 jaar workshops op het gebied van foodfotografie en besloot al die kennis te vergaren op de foodfotografieschool.

Bekijk alle artikelen
Laat een comment achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
  • Hey Simone, je blog triggert me niet echt om Foam te bezoeken, haha.
    Ik was het eigenlijk wel van plan. Maar door je blog te lezen weet ik nu wel dat je oude kookboeken spaart. Momenteel ben ik aan het ontspullen en binnenkort is de boekenkast aan de beurt en ook mijn kookboeken zullen de dans niet ontspringen. Volgens mij heb ik nog wel wat leuke exemplaren, ik zal ze voor je bewaren. Mijn bedrijf heet Anno Nu, dus daar kan ik dan sowieso niks meer mee.
    Je hoort nog van me….

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .